Lokala begravningsbyråer

Lokala begravningsbyråer

Enkla Begravningsbyrån består av 430 auktoriserade begravningsbyråer från Kiruna till Trelleborg. Byråer som med sin mångåriga, lokala erfarenhet kan ge dig rätt hjälp i en svår stund.

I Sverige ska en begravning ske senast en månad efter dödsfallet. De anhöriga behöver samla tankarna, få tid att sörja och vara tillsammans med sina nära och kära. Det är många saker att ordna. Själva begravningen ska planeras och juridiska frågor behöver hanteras. För att underlätta den uppgiften kan du låta en av våra 430 lokala byråer hjälpa dig med alla frågor och funderingar.

Genom Enkla Begravningsbyrån kan du få rätt hjälp i en svår stund. Enkla är Sveriges Auktoriserade Begravningsbyråers (SBFs) digitala närvaro. Här kan du enkelt kontakta en närliggande byrå i det omfattande och rikstäckande nätverket, som består av med 430 lokala, auktoriserade begravningsbyråer. Byråerna är utspridda över hela Sverige, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. Med sin mångåriga, lokala erfarenhet gör de alltid sitt yttersta för att hjälpa dig ordna den begravning som passar bäst. Den lokala byråns personal finns på plats på orten där begravningen ska ske och de kan sköta allt från juridik till beställning av blommor och bokning av ceremonilokal.

Begravningsbyrån vägleder dig

När det otänkbara har skett och du behöver hjälp och stöd med att planera en begravning, då kan du ringa våra rådgivare på 0771-184 000. Berätta vad du behöver hjälp med, så ser de till att lämplig person på en begravningsbyrå på orten du angivit tar kontakt med dig och hjälper dig. Eller så fyller du i dina uppgifter via kontaktformuläret eller chatten. Var du vill att begravningen ska ske, dina tankar och frågor likaväl som hur du vill bli kontaktad. Efter det kommer närmaste, lämpliga byrå att höra av sig till dig för att ge råd, svara på frågor och hjälpa dig att planera begravningen.

Om du känner att du är redo för att planera begravningen på egen hand till en början, kan du välja ett av våra fyra utvalda begravningspaket: ”Kremation utan ceremoni”, ”Ceremoni med urna”, ”Enkel med ceremoni” och ”Klassisk med ceremoni”. De är anpassade för olika typer av begravningar och önskemål. Dessutom kan den lokala byrån alltid anpassa paketen ytterligare efter dina önskemål. När du har valt paket, fyllt i dina uppgifter och skickat in beställningen så händer följande: Den närmaste, lämpliga begravningsbyrån tar kontakt med dig för att gå igenom dina val, höra om det är något du vill ändra på och svara på frågor och funderingar. Byrån finns med som stöd hela vägen och ser till att du får rätt hjälp, oavsett om det handlar om juridiska frågor eller val av musik under ceremonin. När du får kontakt med byrån som ska anordna begravningen kan ni diskutera ändringar och önskemål, så att allt blir exakt som du tänkt dig.
 

Alla SBFs byråer är auktoriserade

Sveriges Auktoriserade Begravningsbyråer (SBF) har sedan starten 1922 agerat för att skapa värdiga avslut och bättre begravningar. SBF har skapat en modell för auktorisation, som alla våra byråer genomgår för att se till att den service de ger och kvalitén på begravningarna alltid håller högsta möjliga standard. Alla medarbetare på en auktoriserad byrå har genomgått SBFs auktorisationsutbildning. Det innebär att man alltid främjar god begravningssed och etik. Alla arbetsuppgifter sköts med största respekt för anhöriga och den avlidne. Alla auktoriserade byråer omfattas av de nödvändiga försäkringar som behövs för att hjälpa den som beställt en begravning, oavsett vad som händer. En auktoriserad byrå omfattas exempelvis av SBFs reklamationsfond som uppgår till minst 200 000 kr, för att leva upp till löftet om garantin till rätt hjälp.

Börja planera

Har du frågor

Chatta direkt med oss